Algo-Textil Kft-ről

 


Az Algo-Textil Kft-t 1999-ben alakult, 1000 m2-es gyártó, válogató és raktározó területén, mintegy 30 főnek adva munkát. Az alapításkor a cél az volt, hogy a Németországban, Franciaországban, Svájcban és Belgiumban a textil-újrafeldolgozás és válogatás során képződött alapanyagból gép- és törlőrongyot készítsenek.

A  társaságban 2008. év végén tulajdonrészt vásárolt a svájci székhelyű Texaid - Textilwertungs AG, amely nagyléptékű fejlesztési tervet fogalmazott meg.

A fejlesztések során 2000 m2-es gyártótér került megépítésre, ahová hazánkban egyedülálló textilválogató robot gépsor került beüzemelésre.

A kivitelezési munkákat 2009. decemberben indították el és 2010. októberében fejeződtek be. A technológiát a VALVAN Baling Systems szállította.


texaid01

 

A célokról:

A beruházással az Algo-Textil Kft. célja az, hogy a feldolgozó-kapacitását megháromszorozza, amibe beletartozik, hogy egy sokkal magasabb szintű textilfeldolgozás történjen. 

Az Algo-Textil Kft. által feldolgozott textil mennyiségét tekintve hazánkban meghatározó céggé vált illetve a kistérség legnagyobb vállalkozása.

Üzemünkben svájci,olasz ,német és angol árú feldolgozása történik.